İLK TRİATLONUNUZA HAZIRLANIRKEN 4 İPUCU

Jeremy Leroux, Fransız bir triatloncu ve etkileyicidir. Aslen koşu dünyasından gelen 2016’dan beri sporun içinde. Bir arkadaşı ona kısa bir süreliğine bisiklet ödünç verdiğinde aşık oldu ve “Neden bu triatlon olayına bir şans vermiyoruz?” diye düşündü. Bugün Ironman mesafelerine bakıyor ve mümkün olan en kısa sürede başlangıç ​​minderinde olmayı umuyor.

Bugün Jeremy ile ilk triatlonunuza nasıl hazırlanacağınızı detaylı olarak anlatacağız. Başlamak, doğru ekipmana yatırım yapmak, antrenman bölümleri ve yarış günü hazırlığı… hepsini ele alacağız ve bazı yararlı ipuçları öğreneceğinizi umuyoruz.

Jeremy Leroux Triatlonda Bisiklet Sürüyor

1. İPUCU – ANTRENMAN VE BESLENMEYİ AYIRIN

Compex: Yarış hazırlığı sırasında haftada kaç kez antrenman yapıyorsunuz ve bunu üç disiplin arasında nasıl paylaştırıyorsunuz?

Jeremy: 15 ila 20 saat, haftada 3 ila 4 kez bisiklete binmeye çalışıyorum ve koşmak ve yüzmek için de aynısı geçerli.

Compex: Triatlon’a başlamak isteyen biri için bir koç tutmayı tavsiye eder misiniz? Bir gruba katılmak mı? Yoksa bunu kendi başınıza mı çözeceksiniz?

Jeremy: Bunun insanlara bağlı olduğunu düşünüyorum. Eğer bu ilkinizse ve amaç sadece eğlenmekse etrafınızdan tavsiye almak yeterli olabilir. Okuyun, kendinizi belgeleyin ve başkalarının neler yapabileceğine bakın. Ancak amacınız sporda daha iyi olmaksa bir takıma katılmak harikadır çünkü bir antrenörünüz ve takım arkadaşlarınız vardır. Antrenmanlarınız iyi bir şekilde bir araya getirilmiş ve takım arkadaşlarınız sizi her gün performans sergilemeye zorluyor.

Compex: İlk triatlonunuz için antrenmana başladığınızda, diğer ikisinden çok bir disipline mi odaklanmalısınız? Yoksa zamanı üçü arasında eşit olarak mı paylaşmalısınız?

Jeremy: Üç disiplinden birinde kendinizi çok zayıf hissetmediğiniz sürece, her zaman üçünü de eşit şekilde eğitmeniz gerektiğini düşünüyorum. Zayıf yönlerinizi güçlü yönlerinizden daha fazla eğitmek her zaman daha iyidir. Ancak kısayol yok. Eğitim, düzenlilik ve sabır başarının anahtarı olacaktır.

Compex: Uzun uğraşlar için bol miktarda kaloriye ihtiyaç duyulan bir sporda beslenmenin ne kadar önemli olduğunu söyleyebilirsiniz?

Jeremy: Elbette beslenmenize dikkat etmeniz çok önemli. Antrenmanlarınız sırasında iyi performans gösterebilmeniz için vücudunuza doğru yakıt sağlamanız gerekir. Ara sıra kaçamak günleriniz olduğundan emin olun; beden ve zihin için iyidir (gülüyor).

İPUCU #2 – DOĞRU EĞİTİM EKİPMANINA YATIRIM YAPMAK

Compex: İlk triatlonumuza hazırlanırken nereye bakmaya başlamalıyız, yatırım açısından ne kadar bakıyoruz dersiniz?

Jeremy: Bu ilk olduğundan ve yarış bittikten sonra da bunu yapmaya devam edip etmeyeceğinizi bilmediğinizden, belki de en pahalı şeylere yatırım yapmayın. Rahat edebileceğiniz iyi bir yol bisikleti alın (muhtemelen en çok zaman geçireceğiniz yer burasıdır). Daha sonra teknik üzerinde çalışmak için açık deniz için iyi bir mayo ve havuz seansları için birkaç aksesuar arayın. Son olarak koşunuz ve setiniz için iyi bir çift ayakkabı bulun! İyileştikçe daha pahalı olacağı kesin. Ancak başlamak için tüm çanlara ve ıslıklara ihtiyacınız yok.

Jeremy Leroux Yüzme

İPUCU #3 – İLK TRİATLONUNUZA ADIM ATMAK

Compex: Hazırlık aşamasında, kendinizi test etmek için yerel 10km, yüzme koşusu vb. gibi daha kısa mesafelere katılmanın ilgi çekici olduğunu düşünüyor musunuz?

Jeremy: Eğer antrenmanınızı doğru yaptıysanız, Ironman için antrenman yapmıyorsanız bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum, bu durumda antrenman yapmak veya yarı maraton gibi daha kısa mesafeler yapmak yararlı olabilir. İlk yarış durumunda, geçişleri ve yarış günü tempolarını eğitmek için belki kendi mini triatlonunuzu yapabileceğinizi söyleyebilirim. İyi olacaksın!

İPUCU #4 – YARIŞ GÜNÜNDE HAZIRLANMAK

Compex: Yarış sabahı geliyor ve stres ortada. Yarış günü heyecanını atlatabilmemiz için bize verebileceğiniz herhangi bir ipucu var mı?

Jeremy: Bu tamamen normal! Bunu sadece eğlence için yapıyor olsanız bile stresi mutlaka hissedeceksiniz. Kucakla. Eğitimi tamamladınız, işe koyuldunuz, bu yüzden odaklanın ve olumlu düşüncelere sahip olun. Omuzlarınızdan biraz stres atmanıza yardımcı olabilecek bir şey de yarış günü kontrol listesi hazırlamaktır. Bunu her zaman yaparım, bu yüzden yarışa yanımda bir şey getirmeyi unutursam paniğe kapılmam.

Compex: Yarış günü kahvaltınız nedir?

Jeremy: Kahvaltı alışkanlıklarınızı değiştirmemenizi şiddetle tavsiye ederim. Değişiklikler daha fazla stres atmanın en iyi yoludur. Rutininizde kalın. Benim için yulaf ve fındık ile Yunan yoğurdu, biraz meyve ve kuru meyve ve tabii ki kahve. Bir Ironman olarak yarış boyunca sindirim amacıyla biraz pirinç eklemeyi seviyorum.

Compex: Çok uzun bir çalışmadan bahsettiğimize göre yarış boyunca yemek yemeyi nasıl başarıyorsunuz?

Jeremy: Genellikle yarışın hangi noktasında küçük jellerimi veya çubuklarımı alacağımı bilirim. Ayrıca bisiklette her 10 dakikada bir içki içmeye dikkat ediyorum. Bir noktada enerjinizin tükenmemesi ve bir anda çok fazla yemek yememeniz için bir planınızın olması çok önemlidir.

Compex: Yarış sabahı yüzme kısmı için ısınıyor musunuz ?

Jeremy: Elbette, mümkünse her zaman yüzmek için ısınırım. Aksi takdirde kasları uyandırmak için direnç bantları kullanacağım. Fixx 2.0’ımla sert bölgelere masaj yapacağım . Ayrıca Compex SP 6.0 cihazımın ısınma programını kullanacağım ve ardından yola çıkmaya hazırım.

Suyu biten bir adam

COMPEX TRİATLON PAKETİ

İşte buyur! İlk triatlonunuz için ipuçları, püf noktaları ve motivasyon. Herhangi birini kullanıp kullanmadığınızı veya bunlardan herhangi birini özellikle yararlı bulduysanız bize bildirin. Compex ilk triatlon hikayenizi duymayı sabırsızlıkla bekliyor! Triatlon ihtiyaçlarınız için mükemmel bir ürün arıyorsanız Compex Triatlon Paketine bir göz atın .

Ayrıca , antrenmanınızı ve dinlenmenizi merkeze almanız için size şablon sağlayacak ücretsiz  bir Triatlon antrenman rehberi de sunuyoruz .

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir