TRİATLON ANTRENMANI SIRASINDA TOPARLANMA İÇİN 5 İPUCU

Daha iyi triatlon eğitiminin anahtarı nedir? İyileşmek.

Triatlon antrenmanı çok zaman gerektiren bir iştir ve kendinizi geliştirmek istiyorsanız çok çalışmalısınız. Peki ya size daha güçlü bir triatloncu olmak için daha uzun, daha zorlu antrenmanlar yapmanıza gerek olmadığını söyleseydik?

Mevcut kondisyon seviyeniz, bitiş çizgisini geçmek için ihtiyaç duyacağınız antrenman haftası sayısını belirleyecektir. Ancak elinizden gelenin en iyisini yapmak için, vücudunuza egzersizler arasında en iyi dinlenmeyi sağlamanız da gerekir.

Amacınız ister yeni bir halkla ilişkiler belirlemek ister yarışı bitirmek olsun, daha iyi triatlon antrenmanı için toparlanmanıza yardımcı olacak 5 ipucunu burada bulabilirsiniz.

ADIM #1 – İYİLEŞME GÜNÜNÜZÜ AYARLAYIN

Hangi triatlon antrenman programını kullanırsanız kullanın, bir günü tam dinlenme günü olarak belirlemelisiniz. İyileşme günü, yoga dersi almaktan, uzun bir yürüyüşe çıkmaya, Compex® kas stimülatörü kullanmaya veya Fixx™ masaj tabancasıyla iyi bir masaj yaptırmaya kadar değişebilir .

Kaslarınızın aşırı çalışmasını önlemek için ihtiyaç duyduğunuz yoğun antrenmana vücudunuza bir mola veriyorsunuz. Haftada bir günü iyileşme gününüz olarak seçin ve ona bağlı kalın. Bedeniniz ve zihniniz mutlu olacak ve bunun sonucunda antrenmanınız gelişecektir.

Köprünün altından koşan bir kadın

ADIM #2 – EĞİTİM SONRASI İYİLEŞME MASAJI

Bu tedavi masasına gitmeniz gerektiği anlamına gelmez. Bir masaj tabancası kesinlikle kaslarınızdaki düğümleri (tetik noktalar olarak da bilinir) çözmek için ideal bir araçtır. Miyofasiyal adezyonlar stres, antrenman, aşırı kullanım, yetersiz kullanım, hareket dengesizlikleri ve ayrıca yaralanmalar nedeniyle gelişebilir. Temel olarak düğümler sürekli gerilim noktalarıdır ve bunlara değinmek antrenmanlarınız üzerinde olumlu bir etki yaratabilir. Bunları göz ardı etmek kas yorgunluğuna yol açabilir ve yaralanmaya neden olabilir.

Basıncı kontrol edersiniz ve zamanla ağrıyı bırakabilecek ve aynı zamanda kasları gevşetebileceksiniz. Etkilenen bölgedeki gerginlik serbest bırakılabilir. Bu, kas dokusuna giden kan akışını ve besin maddelerini artırır ve daha etkili bir triatlon antrenman programı için hareket aralığını (ROM) iyileştirir.

ADIM #3 – KASLARINIZI BUZLAYIN

Kas ağrınız veya hafif bir iltihabınız mı var? Buz terapisi (soğuk terapi), kasla ilgili küçük bir yaralanmaya yardımcı olabilir çünkü şişliğin azalmasına ve ayrıca etkilenen dokuya kan akışının iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Ağrıyan bölgeye 10 ila 15 dakika boyunca buz uygulamak şişliği kontrol altına almanın en ucuz, en basit ve aynı zamanda en etkili yollarından biridir.

Suyu biten bir adam

ADIM #4 – BİR COMPEX® ÜRÜNÜ KULLANIN

Ürünlerimizin çoğu, ister masaj tabancası , kompresyon botları , sıcak ve soğuk terapi , TENS veya 

olsun, ihtiyacınız olan iyileşmeyi elde etmenize yardımcı olabilir .

Kas stimülasyonu, kaslarınızı geleneksel egzersizlerin tek başına yapamayacağı şekilde çalıştırır. Stimülatörler, çok sayıda kas geliştirme ve toparlanma programıyla birlikte egzersiz öncesinde, sırasında ve sonrasında da kullanılabilir . Elit Fixx™ 2.0 masaj tabancasıyla eşleştirilmiş, kablosuz SP 6.0 stimülatörünü içeren Triatlon Paketimizi önerebiliriz .

Compex SP 6.0′da endorfin salınımını tetikleyerek ağrının hafifletilmesine yardımcı olan TENS programını kullanabilirsiniz. Ayrıca Kapı Teorisi (Yüksek Frekanslı TENS programları) aracılığıyla beyne giden ağrı sinyallerini de engelleyebilir. 

İPUCU #5 – TRİATLON EĞİTİM KILAVUZUMUZU İNDİRİN

Antrenman rutininizi yapılandırmanıza yardımcı olalım. Antrenmanınızı ve dinlenmenizi merkeze almanız için size mükemmel şablonu sağlayacak ücretsiz  bir Triatlon antrenman rehberimiz var .

Kılavuz, triatlon uzmanlarının yanı sıra Compex uzmanları tarafından bir araya getirildi; böylece en iyi tavsiyeyi aldığınızdan emin olabilirsiniz!

Ve işte karşınızda – bu 5 ipucunu takip edin ve yakında bir sonraki triatlonunuzda rekabeti alt üst edeceksiniz!

Bir kadın yolda bisiklet sürüyor

COMPEX – HER ZAMAN YANINIZDA

Biz sporcuların, amatörlerin ve sıradan insanların yanındayız. Daha iyi performans arayışından yaralanma sonrası iyileşmeye, yorgunluk sonrası masajdan ağrı tedavisine kadar. Compex’te tek bir hedefimiz var: insanların refahı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir