KAYAKTA COMPEX NASIL KULLANILIR

Kas iyileşmesi sağlayan Compex SP 8.0 ile yatakta yatan bir kadın

Compex, Fransız Kayak Federasyonu üyesi Alexis Gsell, Patrice Paquier ve Anael Huard ile Compex’i kayak eğitimlerine entegre etme deneyimlerini tartışmak için bir araya geldi. 

Federasyondaki çoğu sporcunun, markanın 1986 yılındaki lansmanından bu yana düzenli olarak kullandıkları kendi Compex kas stimülatörleri var.

Kas stimülasyonu söz konusu olduğunda kayak için tercih edilen beş kullanım alanı vardır. Compex’i kullanma şekliniz hedeflerinize bağlıdır. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için Compex Kayak Eğitim Rehberine göz atın .

#1’İ KULLANIN – KAYAK YAPMADAN ÖNCE KASLARI ISITMAK

Kayak, iyi ve kapsamlı bir ısınmanın kesinlikle önemli olduğu bir spordur. Çoğu zaman soğuk koşullarda yarışıyorsunuz ve gerilim altında çok fazla zaman geçirmeye hazır, gevşek kaslara sahip olmak hayati önem taşıyor.

Program dizisinin kullanışlı olduğu yer burasıdır . Kasları 10 dakika içinde çalışmaya hazır hale getiren Isınma egzersiziniz var. SP 8.0’ınız varsa Potentiation programı da vardır . Bu, zamanınızın kısıtlı olduğu ve hızlı (4 dakika) ve yoğun bir ısınmaya ihtiyaç duyduğunuz zamanlar için mükemmeldir. Kanın gerçekten akmasını sağlamak için kılcallaştırma programını da kullanabilirsiniz.

Karlı dağların önünde Compex SP 8.0 kas stimülatörü

#2’Yİ KULLANIN – YARALANMALARIN ÖNLENMESİ

Laktik asit, özellikle bacaklarda ve kalçalarda ağrının hissedildiği rekabetçi kayak söz konusu olduğunda verilir. Küçük niggle’ların yönetilmesine ve genel olarak kasların korunmasına yardımcı olmak için Compex kas stimülatörünün kullanılması çok büyük bir yardımcıdır.

Tendinit veya kontraktür gibi kayak yaralanmalarının tedavisi için sporcular, iyileşme süresini iyileştirmek ve ağrıyı azaltmak amacıyla uygun şekilde iyileşme ve ağrı yönetimi kategorilerinden programlar kullanır.

# 3’Ü KULLANIN – KAYAK SONRASI TOPARLANMA

Sporcular iyileşme için Compex’i bir koşu veya bisiklet seansından sonra öğleden sonra geç saatlerde
Kapillarizasyon ve Antrenman Toparlanması veya Yarışma Toparlanması programlarından birini kullanarak kullanırlar.

Bu programlar daha hızlı kas iyileşmesi için birlikte iyi çalışır ve yaralanmaların önlenmesi ve güç gelişimi ile birlikte kullanılabilir.

#4’Ü KULLANIN – GÜÇ GELİŞTİRME VE KAS KONDİSYONU

Compex kas stimülatörleri sayısız güç ve kondisyon programına sahiptir . Bir kas stimülatörüyle antrenman yapma şekliniz, içerdiği direnç antrenmanı nedeniyle kayak yapmak için mükemmeldir.

Kullanabileceğiniz çok sayıda iklimlendirme programı vardır. Compex’i kullanmanın sevdiğimiz yanı, amacınıza bağlı olarak farklı kas liflerini çok özel olarak çalıştırabilmenizdir.

Kayak sonrası iyileşme için Compex SP 8.0 kas stimülatörünü kullanan bir kadın

#5’İ KULLANIN – YARALANMA REHABİLİTASYONU

ÖÇB gibi yaralanma sonrası tedavilerle ilgili olarak Compex kas stimülasyonunu yalnızca belirli rehabilitasyon programları olan bir doktorun gözetiminde kullanın.

Daha sonra daha fazla kas lifini uyarmak için bunu kuvvet egzersizleriyle birlikte kullanırız. Compex, bir sporcu yaralandığında ve antrenman yapamadığında kas aktivitesini belli bir seviyede tutmak için kullanılır. Bu, yalnızca yaralanan bölgeyle sınırlı olmayıp vücudun diğer bölgelerinin bakımını da içerir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir