Chattanooga Cefar Tens Kullanma Klavuzu

İÇİNDEKİLER

  1. GİRİŞ… 4
  2. TIBBİ CİHAZLARIN KULLANIMI (AMAÇLANAN KULLANIM).. 5

2.1 Uygulama Alanları  Cefar Tens.. 5

3. CEFAR TENS KULLANIRKEN DİKKAT EDİLECEK UYARILAR…… 7

6.3 Önceden ayarlanmış bir programın seçilmesi……………….. 21

6.10 Program sonu………………… 24

7.8 Ağrı Skoru ……………………… 30

8. PROGRAMLAR……………….. 31

8.1 Program parametreleri………. 31

8.2 Program tanımı ve öneriler… 32

9.2 Pil Seviyesi……………………… 34

9.3 Diğer Arızalar…………………… 35

  1. İTİNA, BAKIM, TAŞIMA, ÇEVRESEL ETKİLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR. 37
    1. akım…………………………… 38
    1. Taşıma……………………….. 38

10.2.1 CEFAR TENS’in taşınması ……………………………………………. 38

  1. evresel etkiler, beklenen kullanım ömrü……………… 39
  2. TEKNİK VERİLER, STANDARTLAR, GARANTİ, HASTALAR… 40
    1. Teknik Veriler………………. 40

11.1.1 Genel Bilgiler ……………… 40

11.1.2 Stimülasyon parametreleri ……………………………………………. 40

11.1.3 Elektromanyetik uyumluluk ile ilgili bilgiler (EMC) …………….. 41

11.1.4 Çevresel Koşullar ……….. 41

  1. tandartlar…………………….. 42
    1. Garanti……………………….. 42
  2. SIKÇA SORULAN SORULAR…………………… 43
  3. İLETİŞİM…………………….. 44
  4. ELEKTROT YERLEŞTİRME REHBERİ……………………. 45

15. EMC TABLOLARI………….. 46

1.   GİRİŞ

CEFAR stimülatörleri, Chattanooga firmasının bir parçası olarak dünya çapında tıp uzmanları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır ve desteklenmektedir.

TENS etkili ve ekonomiktir. Klinik araştırmalar yoluyla, Transkütanöz (Deri Altı) Elektrikli Nörostimülasyon (TENS) ve Perkütanöz Nörotimülasyon (PENS) uygulama alanları hızla genişlemektedir. Chattanooga / CEFAR, hasta için doğal bir tedavi alternatifine yönelik yöntemi daha da geliştirmek için aktif olarak çalışmaktadır.

CEFAR TENS, hem profesyoneller hem de ev kullanıcıları tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış çift kanallı bir sinir stimülatörüdür (TENS). Sırt ağrısı ve nöropatik ağrı gibi çok çeşitli ağrıların rahatlatılmasını / dindirilmesini sağlar. Stimülatör, önceden ayarlanmış 10 program ve 5 özel program sunar. Program ve genlik, her bir kanal için ayrı ayrı ayarlanabilir; bu, iki farklı programın aynı anda birleştirilebileceği anlamına gelir.

Chattanooga, dünyanın en büyük rehabilitasyon ve ağrı kesici ekipmanları üreticisidir. Chattanooga ürünleri, yetmiş yıldan fazla bir süredir dünya çapındaki hastanelerde, kliniklerde ve ev ortamlarında hastaları tedavi etmeye katkıda bulunmuştur.

Chattanooga, DJO Global Inc. firmasının bir markasıdır. DJO Global firması; kas-iskelet sağlığı, damar sağlığı ve ağrı yönetimi için çözümler sunmaktadır. Ürünlerimiz; yaralanmaların önlenmesine ve cerrahi, yaralanma veya dejeneratif hastalıktan sonraki rehabilitasyona yardımcı olur ve hastaların doğal hareketlerini yeniden kazanmalarını veya sürdürmelerini sağlayan ağrıyı hafifletir. www.DJOglobal.eu adresini ziyaret edin.

2.TIBBİ CİHAZLARIN KULLANIMI (AMAÇLANAN KULLANIM)

Not

  • Bu kılavuz terapi ünitesinin bir aksesuarı olarak kabul edilir ve bu nedenle her zaman yanında bulunmalıdır.
  • Burada verilen spesifik talimatlar, amaçlanan kullanım ve ekipmanın doğru çalışması ve ayrıca hastanın ve cihazı kullanan operatörün güvenliği için şartlardır.

2.1 Uygulama Alanları

CEFAR TENS, hastalarca, evde, ağrı yönetiminde (TENS) ve nöromüsküler stimülasyonda (EMS / NMES) elektrik stimülasyon tedavileri sağlamak için kullanılan bir stimülatördür.

CEFAR   TENS,   Elektro-Akupunktur           ve               nöromüsküler               stimülasyon               (EMS     /               NMES) tedavilerini uygulamak için tıp uzmanları tarafından kullanılan bir stimülatördür.

TENS = Transkütanöz (Deri Altı) Elektrikli Sinir Stimülasyonu. TENS, ağrı dindirme işlevi sağlayan etkili bir yöntemdir. TENS, hem akut hem de kronik ağrıları azaltmak için merkezi sinir sisteminin kendi ağrı kesici mekanizmalarını kullanır.

CEFAR TENS ünitesi hastanelerde, kliniklerde, genel uygulamalarda ve hastaların evinde kullanım için tıbbi ve terapötik tedaviye önemli bir destektir.

2.2   Terapi Hedefleri

Bir TENS cihazı olarak, endikasyonlar, aşağıdaki durumlar içindir:

  • Semptomatik rahatlama ve kronik, inatçı ağrının yönetimi
  • Ameliyat sonrası ve travma sonrası akut ağrı için ek tedavi
  • Artrit (eklem iltihabı) ile ilişkili ağrının giderilmesi.

İmpulslar, Ağrı Giderme programlarıyla ağrı impulslarını engellemek için sinirler üzerinden gönderilir. Ağrı giderme genellikle stimülasyon sırasında en çok etkiye sahiptir; ancak etki program bittikten sonra da devam edebilir. Aynı zamanda dolaşımı da arttırır. Ağrı devam ederse, tıbbi yardıma başvurun.

Bir NMES cihazı olarak, endikasyonlar, aşağıdaki durumlar içindir:

  • Kullanılmayan atrofiyi geciktirmek veya önlemek,
  • Hareket aralığının korunması veya arttırılması,
  • Kasların yeniden eğitilmesi,
  • Kas spazmlarının gevşetilmesi,
  • Yerel kan dolaşımının arttırılması.

CEFAR TENS, ağrı dindirme veya kas gevşemesi gerektiği her durumda kullanılabilecek çok işlevli bir elektroterapi ünitesidir. Tüm programlar gerektiği kadar kullanılabilir. Endikasyon örneklerine sahip önceden ayarlanmış tedavi programlarının kullanımı, önerilen elektrot yerleşimleri ve önerilen tedavi süresi için rehber prensipler bu kılavuza dahil edilmiştir.

2.3   Kontrendikasyonlar

CEFAR TENS cihazını aşağıdaki durumlara sahip hastalarda kullanmayın:

  • İmplante elektronik cihazlar. Kalp stimülatörü, implante defibrilatör veya implante diğer elektronik / elektrikli cihazınız varsa Cefar Tens cihazını kullanmayın. Aksi halde elektrik çarpmasına, yanmalara, elektrik parazitlerine veya ölüme neden olabilir.
  • Epilepsi.
  • Hamilelik (karın bölgesinde kullanmayın).
  • Alt ekstremitede ciddi arteriyel dolaşım problemleri.
  • Kalp ritim bozukluğu veya anjina pektorisli hastalarda göğüs stimülasyonu kullanmayın.
  • Kalp hastalığı: Kardiyopatiden şüpheleniyorsanız veya teşhis koyduysanız, doktorunuz tarafından önerilen önlemlere uymalısınız; çünkü cihaz, hassas kişilerde kalbin ölümcül ritim rahatsızlığına neden olabilir.

Not

Metal fiksasyon ve/veya protez ekipmanı

metal fiksasyon ve/veya protez ekipmanının varlığı (kemikle temas eden metalik ekipmanlar: Pimler, vidalar, plakalar, protezler vb.), TENS ve NMES stimülasyonu için kontrendikasyon değildir. CEFAR TENS’in elektrik akımı, osteosentez ekipmanına zararlı bir etki vermeyecek şekilde özel olarak tasarlanmıştır.

İmplant elemanının herhangi bir kısmı hastanın cildinden geçiyorsa elektro-stimülasyon uygulanmamalıdır; çünkü bu şoklara veya yanıklara neden olabilir.

Cefar Tens Klavuzunun Türkçe PDF olarak bu linkten ulaşabilirsiniz

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir