XFT-2001E Yeni nesil G4 Düşük Ayak Sistemi

XFT Düşük Ayak Kuvvetlendirme Sistemi dünya çapında ileri teknolojisiyle tanınmaktadır ve ayak düşüklüğü çeken binlerce hastaya fayda sağlayan olağanüstü performansı sunmaktadır. Sistem, merkezi sinir sistemini etkileyen rahatsızlıkları olan kişilere fayda sağlayabilir: İnme, hemipleji, travmatik beyin hasarı, tamamlanmamış omurilik yaralanması, multipl skleroz.


Nasıl çalışır:

XFT-2001E G4 Düşük Ayak Elektrostimülasyon cihazı , gelişmiş MEMS sensör teknolojisini ve akıllı yapay zeka algoritmalarını benimser. XFT’nin hastanın yürüyüşünü tanıma ve sürekli izleme patenti bulunmaktadır. Hasta bacağını kaldırmak istediğinde kendisine elektriksel uyarı verilir ve zamanında bilgi sağlanır. Tekrarlanan hareket düzeninin bir kısmı merkezi sinir sistemine iletilir, böylece nöromotor fonksiyonun restorasyonu sağlanır.


Yenilik:

  • Uyarma ünitesi ve stabilizasyon kemeri: Sistemi su ve toz geçirmez kılan IPX6 yüksek koruma tasarımı. OLED ekran parlak ve canlı görsel efektler sunar. IML dokunmatik ekranı dayanıklı ve parlaktır. Manyetik şarj arayüzü kullanışlı ve hızlıdır. Hem sol hem de sağ ayakla kullanılabilir.
  • Patentli dizi elektrotları: Anatomiye uygun olarak tasarlanan elektrotlar peroneal siniri doğru bir şekilde izleyebilir. Dayanıklı tıbbi sınıf paslanmaz çelik elektrotlar sarf malzemesi gerektirmez. Enfeksiyon riskini önlemek amacıyla kolay temizlik için entegre kayış.
  • Özel uygulama ile donatılmış: Dahili Bluetooth, programı özelleştirmek için bir iOS veya Android uygulamasına bağlanır, gerçek zamanlı veri takibi, konfigürasyon ve yürüyüş analizi sağlar.

Fonksiyonel Elektriksel Stimülasyon (FES):

Fonksiyonel elektriksel stimülasyon (FES), küçük elektrikli implantlar kullanır. Kas fonksiyonunu iyileştirmek veya eski haline getirmek için belirli kasları ve sinirleri harekete geçirir. Bu uyaranlar, kasların kasılması gibi istenilen fonksiyonu harekete geçirir.


Nöromotor fonksiyonun restorasyonu:

FES sinir kaslarını uyarırken aynı zamanda uyarıyı sinirlere iletir. Tekrarlayan motor düzeninin bilgisi merkezi sinir sistemine iletilir ve serebral kortekste stimülasyon izleri, nöromotor fonksiyonun restorasyonu ve yeniden yapılandırılması sağlanır.


Aktif ve pasif rehabilitasyon egzersizlerinin kombinasyonu:

  • Antreman modu: Aktif uygulama imkanı olmayan hastalar için rehabilitasyon durum stabil olduğunda mümkün olduğu kadar erken yapılmalıdır. Bu mod, hasta otururken veya uzanırken kas eğitimi için seçilebilir. Bu özel fonksiyonun amacı kas fonksiyonunu yeniden sağlamak, kasların atrofisini yavaşlatmak, ayak bileği ekleminin hareket aralığını korumak ve iyileştirmek, yerel kan dolaşımını arttırmaktır. Günde iki ila üç adet 20 dakikalık oturumlar düzenlenmektedir.
  • Yürüyüş modu: Yürüme sırasında stimülasyon yoluyla nöromotor fonksiyonunun geri kazanılması sağlanır. Bu cihaz hastaların normal bir yürüyüşle yürümesine yardımcı olur. Yürüme sırasındaki stimülasyon ve tekrarlayan motor patern bilgisi merkezi sinir sistemine geçerek beyinde uyarı izleri oluşturur, böylece nöromotor fonksiyonun restorasyonu ve yeniden yapılandırılması sağlanır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir